Call_greek

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΠΕΛΑΣΕΙΣ, ΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟ ΜΙΣΟΣ

ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Η 29η Σεπτεμβρίου 2018 είναι ήδη από τώρα η πιο ωραία μέρα της χρονιάς. Θα είναι η μέρα μας. Είμαστε πολλοί, είμαστε διαφορετικοί και αγωνιζόμαστε κάθε μέρα μπροστά από την εξώπορτά μας. Το Σεπτέμβρη θα συναντηθούμε όλοι. Θα έρθουμε στο Αμβούργο με αυτοκίνητα, τρένα και λεωφορεία. Από τα χωριά και τις πόλεις, από καταυλισμούς και κέντρα υποδοχής, από πρωτοβουλίες καλωσορίσματος και οργανώσεις αρωγής, από εργοστάσια, σχολεία και πανεπιστήμια. Με μικροφωνικές, performance, κείμενα, μουσική κι ένα καρναβάλι θα διώξουμε το κρύο, τον ρατσισμό και την απανθρωπιά από τος δρόμους της πόλης. Μαζί θα ζωγραφίσουμε μια εικόνα στο δρόμο: την εικόνα της φιλίας μας, την εικόνα μιας αλληλέγγυας και ποικιλόμορφης ζωής χωρίς φόβο. Αν κινηθούμε εμείς, θα κινηθεί κι ο κόσμος!

Κάλεσμα για αντιρατσιστική πορεία στο Αμβούργο, 29 Σεπτεμβρίου 2018

UNITED AGAINST RACISM

Ενάντια στα ψέματα!

Οι ιστορίες που μας λένε κάθε μέρα είναι ανυπόφορες. Είναι προσβλητικές και είναι ψέματα. Μας λένε πως το πρόβλημα είναι οι πρόσφυγες, ενώ οι πρόσφυγες πνίγονται στη Μεσόγειο. Μας λένε πως έχουμε εξαντλήσει τα περιθώρια για την κοινωνική ένταξη προσφύγων, ενώ ένας ρατσιστικός όχλος μαίνεται εντελώς ξεδιάντροπα τόσο μέσα στη γερμανική βουλή όσο και έξω στο δρόμο. Υπολογίζουν πως τα «έξοδα της κοινωνικής ένταξης αλλοδαπών» αυξάνονται, ενώ μας αρνούνται μαθήματα εκμάθησης γερμανικών και εργασία, και ξοδεύουν απίστευτα ποσά για τη γραφειοκρατία των απελάσεων και διοικητικές παρενοχλήσεις. Μιλούν για βία – ενώ παιδιά απάγονται από τα κρεβάτια και τα σχολεία τους, για να απελαθούν σε χώρες που τους είναι εντελώς ξένες.

Είναι εύκολο να μας συκοφαντούν και να μας αποκλείουν, επειδή πολλοί από εμάς βρισκόμαστε έτσι κι αλλιώς στο χαμηλότερο σκαλοπάτι της κοινωνικής κλίμακας. Ξεφύγαμε από τον πόλεμο, την πείνα, τη φτώχεια και την εξαθλίωση. Πολλοί από εμάς ήρθαν εδώ, επειδή ο παγκόσμιος καπιταλισμός κατέστρεψε τις ζωές μας. Δεν επέτρεψαν στις οικογένειές μας να έρθουν, επειδή η αγάπη μας και το πόσο μας λείπουν δεν σημαίνουν τίποτα εδώ. Η κυβέρνηση θέλει να κλείσει τα σύνορα και να μας κλείσει σε νέα στρατόπεδα. Σίγουρα δεν θέλουμε τη συμπόνοια κανενός, είμαστε άνθρωποι κι όχι θύματα. Αλλά λέμε: Εδώ φαίνεται πόσο δημοκρατική είναι αυτή η δημοκρατία. Δεν είναι τα πλοιάρια στη Μεσόγειο επικίνδυνα για όλους μας, αλλά ο δολοφονικός ρατσισμός που μαίνεται σε όλη την Ευρώπη.

Το πρόβλημα είναι ο ρατσισμός!

Το 2017, 3.000 άνθρωποι πέθαναν ή εξαφανίστηκαν στη Μεσόγειο, επειδή θέλησαν να φτάσουν στην Ευρώπη. Ο θάνατός τους άξιζε μόνο ένα μονόστηλο κάθε φορά. Κανείς δεν αναφέρει τα ονόματα των νεκρών. Στο ίδιο χρονικό διάστημα, στη Γερμανία σημειώθηκαν 2.200 επιθέσεις σε ξενώνες προσφύγων. Αλληλέγγυοι πολίτες έγιναν 180 φορές θύματα επιθέσεων. 950 επιθέσεις στράφηκαν εναντίον μουσουλμάνων και μουσουλμανικών φορέων, ενώ καταχωρήθηκαν 1.453 αντισημιτικές αξιόποινες πράξεις. Στις τελευταίες εθνικές εκλογές, πάνω από 5,5 εκατομμύρια ψηφοφόροι ψήφισαν το απροκάλυπτα ρατσιστικό AfD. Και δεν έχουμε ξεχάσει την ακροδεξιά τρομοκρατική οργάνωση NSU, η οποία μπορούσε να δολοφονεί ανενόχλητη επί χρόνια.

Αυτά σκεφτόμαστε, όταν μας λένε πως η Γερμανία γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη. Ειλικρινά: Ποιος βρίσκεται στα κέντρα υποδοχής και ακούει τις νύχτες τα τζάμια να σπάνε; Ποιος γίνεται στόχος διοικητικών παρενοχλήσεων από την Υπηρεσία Αλλοδαπών; Ποιος γίνεται θύμα εκμετάλλευσης σε παράνομες θέσεις εργασίας και απλήρωτες πρακτικές ασκήσεις; Ποιος κάνει λάντζα, ποιος καθαρίζει τουαλέτες και σπίτια; Ποιος ζει και δουλεύει εδώ και δεκαετίες στη χώρα και συνεχίζει να είναι «επισκέπτης»; ‘Όχι, για εμάς δεν κατέρρευσε κανένα υγιές σύμπαν, μόνο και μόνο επειδή το AfD μπήκε στη βουλή με 13% των ψήφων.

Η αλήθεια μπορεί να είναι διαφορετική!

Τώρα ξεσηκωνόμαστε. Ξανά και όχι για τελευταία φορά. Ενάντια σε αυτή τη ρατσιστική παραφροσύνη, ενάντια σε αυτό τον διαστρεβλωμένο κόσμο, ενάντια σε αυτή την άκαρδη πατρίδα, ενάντια στον εγκλεισμό της κοινωνίας, ενάντια στην πολιτική του αποκλεισμού. Το αν είσαι «Γερμανός» ή «αλλοδαπός», «πρόσφυγας» ή «Σάξονας», από το Ντόρτμουντ ή τη Δαμασκό, από το Αφρίν ή την Αθήνα, από την Καμπούλ ή το Κάσελ, έχει καιρό που έχει πάψει να μας ενδιαφέρει. Το ζήτημα είναι τι κάνουμε όλοι μας. Το ζήτημα είναι πώς και σε τι είδους κοινωνία θέλουμε να ζήσουμε όλοι μαζί.

Είναι καιρός που αρχίσαμε να χτίζουμε έναν διαφορετικό κόσμο. Και αρχίσαμε με τους εαυτούς μας. Οι πόρτες μας είναι ανοιχτές.Δεν έχει σημασία από πού είμαστε. Γνωριζόμαστε, ο ένας έχει το τηλέφωνο του άλλου, είμαστε ζωντανά κέντρα υποδοχής, εδώ και καιρό έχουμε γίνει όλοι ειδήμονες και φίλοι. Με κάθε δουλειά που κάνουμε μαζί, με κάθε αλληλοβοήθεια μαζεύουμε δύναμη. Είτε είναι στις δημόσιες υπηρεσίες, είτε στη σωστική λέμβο στη Μεσόγειο, στην υπηρεσία εύρεσης εργασίας, κατά την αναζήτηση στέγης ή στο σχολείο. Δεν θα σταματήσουμε να καταπολεμούμε παλιές και νέες εξουσιαστικές δομές και το παγκόσμιο αποικιοκρατικό σύστημα. Θα υπερασπιστούμε τα κορμιά και την αξιοπρέπειά μας – ενάντια στον σεξισμό, τον ρατσισμό και κάθε είδους βία!

Γκρεμίστε τα σύνορα!

Αυτό που βιώνουμε μαζί είναι σημαντικό και μεγαλειώδες. Το «Welcome United» το Σεπτέμβρη του 2017 στο Βερολίνο ήταν μια γιορτή και μια αρχή. Υψώσαμε τις φωνές μας και διαδηλώσαμε για τα δικαιώματά μας, αλλά πιο σημαντικό ακόμα είναι πως ξαναβρήκαμε τους εαυτούς μας: ποιος και πόσοι μπορούμε να είμαστε. Και δείξαμε πως μπορούμε να κινητοποιήσουμε πόλεις και γειτονιές, φίλους και γείτονες, και να μετακινήσουμε σύνορα και ορίζοντες. Ας συνεχίσουμε λοιπόν, αρχίζοντας απτην αρχή.Χωρίς φόβο πια. Χωρίς την παράλυση που φέρνει ο πανικός. Χωρίς μοναξιά. Χωρίς υποταγή. Βγαίνουμε στους δρόμους, επειδή θέλουμε ένα μέλλον. Ένα μέλλον για όλους.

Γι’ αυτό και θέλουμε να μαζευτούμε ξανά: σε μία μεγάλη αντιρατσιστική πορεία αλληλεγγύης στο Αμβούργο. Μπορεί να ζούμε καιρούς εγωισμού, ψύχρας και ρατσισμού. Μπορεί να υπήρξαν καλύτερες εποχές, αλλά η δική μας είναι η τωρινή. Αυτό που πρέπει να συμβεί, έχει ήδη αρχίσει. Είμαστε πολλοί – πολύ περισσότεροι απ’ ότι νομίζουμε.

Καλούμε σε παγγερμανική πορεία στις 29 Σεπτεμβρίου στο Αμβούργο.

Ελάτε όλοι στη διαδήλωση για ενεργό συμμετοχή, ίσα δικαιώματα και αλληλεγγύη

We’ll Come United!

Sign the Call: